目前日期文章:200806 (51)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要



盒野入面﹐究竟係乜野呢放工回家﹐已經有隻看更貓喵幫我守護住﹐佢仲訓左 tim

森里 發表在 痞客邦 留言(19) 人氣()

Form: http://www.dpnet.com.cn/html_column/2008-6/20080625_36786.html

#1 女孩和水

森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

作詩:北野武 作曲:玉置浩二


星を見るのが好きだ

夜空を見て 考えるのが

森里 發表在 痞客邦 留言(9) 人氣()


1)最佳觀賞螢火蟲月份為六月至八月,晚上七時三十分之後。


2)螢火蟲下雨天是不出現的。

森里 發表在 痞客邦 留言(15) 人氣()

早上約了兩個好耐冇見的朋友去打網球﹐大大話都有成五個月冇約佢地 lu﹐因為呢半年都忙緊一些事情﹐都分唔得時間 join 佢地打波... 真係 sorry 晒 ^^;; 其中一個朋友都識左成 8 年有多 lu, 同佢好 friend ga :)  基本上係冇所不談的。早幾個星期佢打電話來話佢拍緊施﹐不錯呢﹐聽到覺得開心啊﹐因為呢個朋友對愛情都係抱住唔太樂觀同唔太積極的態度﹐哈哈﹐計我話﹐只不過係未遇到之 ma :P 祝福佢﹐希望呢個就係佢的真愛 ^^ 仲有多謝呢個朋友﹐佢已經預約了我﹐幫我慶祝生日啦, hoho, so good ar

今朝真係超級熱﹐我地三個人輪流打﹐打左兩個鐘﹐不過就曬到傻﹐友人話原來今日係夏至...睇番天文台報告﹐今日有成 33度以上...  

打完波... 原本諗住食D野再回家休息下﹐事關下午球會有 gathering。 不過一個朋友要上學所以唔食野﹐令外一個就要飲茶。咁我只我搭巴士回家休息一下... 哈哈﹐點知有個朋友話問我有冇興趣出去影相﹐咁我諗諗下打左兩個鐘都好夠... 個天咁清又咁藍﹐去影相都唔錯 wow, 跟住我就 suggest 去 影 monkey la XDDD , 因為之前見過D影友影過﹐有唔錯 wow。

森里 發表在 痞客邦 留言(18) 人氣()

呢個地方好耐之前都想入去影相﹐因為好渡假 feel呢, 有遊艇﹐又有海灘﹐日落仲好靚 tim , 所以今個星期日 22 June 見得閒就入去影下相﹐係屋企搭車過去大約要 小時左右 (46X -> 48X -> 61M)﹐基本一落車就係黃金海岸商場  

唔講咁多﹐睇下相 la

等 61M 的地方﹐嘩﹐你睇下個天幾藍﹐影相就一流 la, 不過就超曬 lor 不過要靚相就要付出汗水 ga la

森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()




圖中東東是什麼 大家估下 la

森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

日落中環

好耐冇見過藍天白雲 lu﹐所以今日拎左機返工﹐除了早上係公園影了幾張﹐大約 6 點幾放工就過左去港澳碼頭個邊影下相﹐今日個天好清啊﹐不過之前影到日落的地方都有地盤了.... 擋住左個 view >_<

原來身邊的事物係你不知不覺間都在改變....

森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

四月中﹐原本有朋友叫我叫睇 Kelly Chen Love Fighters Concert 2008 ga﹐當時諗諗下買 480 飛好像貴一點... 結果 reject 左﹐冇預先買飛...


不過上星期見到D影相朋友個個都去睇 Kelly, 又影到鬼死咁靚﹐仲話呢個 concert 好大機會係佢 last concert。咁我咪上去 yahoo bid 睇下有冇 lor, 不過都係D唔好gei position, 臨急又找唔到 friend 去 wow... 原本找到一個 seller, 不過佢又話有人用450 (red zone 第十一行)同佢買 wow, 要我出高D價﹐先賣張飛俾我 wow, 不過我點知佢會唔會又臨時賣俾其它人呢﹐同埋之前D朋友叫唔好買 red zone 方向 gei 飛﹐因為 kelly 好多時都望 green zone, red zone 係 green zone 相反方向。

森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()




森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

今朝終於見到太陽伯伯,仲有藍天白雲, 超開心﹐拎晒架生夜晚打波 Yeah!! Yeah!!



森里 發表在 痞客邦 留言(8) 人氣()



秋葉原殺人犯說:「我沒有任何朋友,因為我醜陋,才會遭到忽視。如果我有女朋友,我就不會離職或沉溺於手機……」感覺寂寞,就要遷怒社會、傷害別人嗎?每個做錯事的人,似乎都有為自己開脫的「大條道理」。

近日的「V太情慾案」轟動全城,女被告雖轉為污點證人,畢竟難辭其咎,其代表律師及其母以她自幼缺乏愛和關懷、被同學嘲笑及患抑鬱症來求情,實在牽強,這麼說來,難道所有孤兒或被歧視的學童,長大後都傾向貪歡縱慾、出賣朋友?

早前,莎朗史東的「地震報應論」惹來公憤,她在失去片約及代言人地位後,發出道歉聲明,雖承認失言,卻堅稱這是翻譯員把「karma」一字錯譯,以及傳媒渲染的結果,此舉不但無法平息公眾怒火,更是「火上加油」。

森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()



17/6 晚影完 Kelly Love Fighters concert 後﹐呢一兩晚都執相執到好夜 昨晚太累﹐一點就去訓﹐唔知係唔係太累﹐所以發了二個夢咁多﹐今早起身就簡簡單單記下。呢二個夢都係超越現實呢 情節我就唔太記得啦﹐不過都想同大家分享吓 ﹐ keke

森里 發表在 痞客邦 留言(7) 人氣()





森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()




第 一 個 憶 , 是 回 憶 , 回 憶 自 己 一 生 之 中 , 有 多 少

森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()



寡婦阿珍向排骨哭訴:「個大力正衰人,咁就死鬼鰦……咩都無留畀我,淨係留低二億四千萬畀我!」

排骨羡慕地說:「嘩!大力對您咁好,留咁大筆遺產比您,你唔知足,仲四圍唱就唔好啦!」

寡婦阿珍回答:「嗚……梗係唔係啦!大力比我兩個億係《回憶》同《失憶》,仲有四千萬係,一《千萬要揍好個仔》,二《千萬要慳家》,三《千萬咪爛睹》,四《千萬咪改嫁》!」

森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()



除了一個愛錫我的媽媽﹐還有一個勞苦功高的好爸爸。祝願父親大人繼續都咁健健康康 。

森里 發表在 痞客邦 留言(9) 人氣()

JoYcE﹐生日快樂啊﹐

祝妳健健康康﹐快快樂樂


森里 發表在 痞客邦 留言(2) 人氣()





森里 發表在 痞客邦 留言(2) 人氣()

上戶彩 - 夢のチカラ



その夢を叶えたい

森里 發表在 痞客邦 留言(1) 人氣()

1 23