目前日期文章:201004 (21)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要


森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()




昨晚全完訓唔到啊﹐果架地獄夜巴..............  經過八小時完全訓唔到的折磨下﹐終於順利到達東京  @_@‘’‘’ 7點到達東京站﹐因晚上羽田夜機﹐所以先去一去濱松町找 locker 放低D行李 。

森里 發表在 痞客邦 留言(7) 人氣()





森里 發表在 痞客邦 留言(3) 人氣()

天龍寺後方的竹林



京都的著名地標景點﹐嵐山最具代表的竹林小徑

森里 發表在 痞客邦 留言(1) 人氣()



近來練習都會用 overture 4.0  打打譜﹐跟住拉﹐拍子同 melody 易D 入 腦﹐拉出來都會好DD﹐sensei 話似 卡拉 OK

森里 發表在 痞客邦 留言(4) 人氣()


 渡過渡月橋﹐去到嵐山令一邊



森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()




今日係最後一天留係大板﹐所以要 checkout la , 因為晚上要搭夜巴回東京

森里 發表在 痞客邦 留言(4) 人氣()



第十五堂前一晚 又係失眠..........
平日都好地地 ga ma

森里 發表在 痞客邦 留言(3) 人氣()




森里 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

 
早排幫細妹出了部 Iphone 3GS﹐因為佢冇果兩張信用 card, 所以大佬出馬 la :P 細妹用過都話好﹐問過細妹為何出 iphone, 原來為左對仔女 XDDDDD 不過都係藉口來呢 wakaka。 話說佢平時係美容院耐唔時都會用 pc connect 番屋企個 cam 睇下朗朗同趐趐﹐不過月尾佢同妹夫會上去內地幾日﹐所以佢諗住用 iphone 隨時都可以睇到對仔女 :P 不過我話佢知﹐大陸可能未必 connect 到屋企﹐大家都知內陸好多都 block ga la @_@''''

細妹話 用落部 iphone 好正﹐好方便﹐好好玩 @@, 3 呢個台用落都唔錯﹐沒有太大問題﹐上網啊﹐ youtube 果D都 ok, 若果用 smartone 台費要貴多 100 , 不過佢所有朋友都係用3﹐冇比較過 smartone, 所以唔知差別大唔大。因為細妹都話好﹐所以........ 我又幫妹夫出多部 la 。

森里 發表在 痞客邦 留言(8) 人氣()




離開八板就向著第六天最後一站進發

森里 發表在 痞客邦 留言(3) 人氣()



八阪神社位於京都市內四條通大街盡頭,是日本全國祗園社的總本社,供奉消災驅邪、買賣興隆之神,深受日本人的信仰。據考證八阪神社由明治維新1868年起開始使用現在的名稱。
  朱紅的西門樓,現存日本最大的石牌坊鳥居以及日本國家重要文物的祗園造建築樣式的正殿等為主要觀景點。
  八阪神社與位於東山山麓、面積9平米的回遊式庭園圓山公園相連,園內的垂櫻和夜櫻為京都一景。園內還有日式茶屋和高級餐館等,也是通往清水寺、高台寺方向的必經之地。

森里 發表在 痞客邦 留言(9) 人氣()





森里 發表在 痞客邦 留言(11) 人氣()

發了有一段時間﹐每次拉動E 弦﹐都會有一D雜聲﹐咁緊係自已拉到唔好呢﹐事關E弦拉動時冇其它弦咁受力﹐個D雜聲就好似淡上脛頸咁﹐好鬼屎難聽﹐咁上星期六上堂時 tune 琴時順便問下 sensei ﹐咁佢試拉左一陣﹐發覺原來係條 E 弦 應該有問題﹐琴本身應該冇問題﹐因為其它三條弦都好正常﹐不過 sensei 都 suggest 我問番賣琴的 studio, 因為修琴師會更清楚﹐千奇唔好係  sora 有事﹐因為怕佢要留醫﹐咁就冇得練習呢﹐之後又問過朋友﹐佢都話琴琴應該冇事的 安心好多呢。星期日打左個電話去問﹐賣琴鋪頭話叫我試下換左條線先﹐因為其它弦都冇事﹐琴身有問題機會好細

條 E 終﹐D coating 真係有D怪 ga, 有D係黑有D係銀色﹐ sensei 又問我係唔係有手汗﹐我話開始就係咁 ga la @.@

森里 發表在 痞客邦 留言(5) 人氣()

途中見到佢﹐唔知佢係唔係滑浪高手來呢




森里 發表在 痞客邦 留言(1) 人氣()



嘻嘻﹐個多月前從小提琴朋友們得知 sarah 來港表演﹐係 youtube 睇過佢表演﹐真係好有台風同大師風範。好開心找到朋友一起去看﹐我地買了最平的飛 120﹐ 位置幾好 ga,正面又加上文化中心不太大﹐其實都唔遠﹐唔似紅館 120 要山頂﹐我地 120 都有山腳位 對於我呢D未睇過管弦演奏的初哥來說﹐一陣買左 480 跟住係前面訓著左就失禮 la (笑) 後D訓著冇咁揚 ga ma

森里 發表在 痞客邦 留言(8) 人氣()



遊完銀閣同哲學之路就到 南禪寺 同 蹴上インクライン鐵道啦

森里 發表在 痞客邦 留言(2) 人氣()

對上一篇己經係三個月 XDDDDDDDDDDDD 係唔係以為爛尾呢﹐緊係唔會啦﹐係慢左DD 之 ma 上年三尾月寫到 e+ 真係長寫長有啊 真係死未﹐茶實來來去去都係同一次﹐唔好以為我成日都去日本 我都想啊

今次絕對冇問題啊﹐事關我已經一口氣寫好晒 36 篇 blog 共二十二章, 較左時間慢慢出 有興趣繼續收看﹐唔係﹐應該係記住記住要睇啊﹐我寫左好耐ga la, 好變態 迫人睇 好心啦﹐福心啦


森里 發表在 痞客邦 留言(8) 人氣()



第十一堂 工聯會係復活節前的﹐大約都有 七成人繼續上堂 (around 15/25)

森里 發表在 痞客邦 留言(2) 人氣()




From 真係頭條笑話

森里 發表在 痞客邦 留言(6) 人氣()

1 2